Slovensko podporuje podnikateľov vo Vietname

Už bývalá vláda bola pro Ázijský orientovaná, v marci 2012 sa bývalý premiér Róbert Fico vyjadril pro Vietnamským postojom: „Ja si myslím, že sú veľké priestory na podnikanie v Číne a vo Vietname. Hovorím to veľmi jasne. Ak bude Smer vo vláde, budeme sa orientovať aj na tieto štáty."

Hoci s pánom premiérov v mnohých veciach nesúhlasíme, toto vyjadrenie k nim určite nepatrí.  

Vláda vie dať síce úžasné teoretické zázemie a pomocnú ruku pri prvom kontakte s krajinou, avšak pri konkrétnych rokovaniach s investormi, provinciami alebo dodávateľmi je to už horšie. Prečo ale nevyužiť silné stránky každého. Slovenské veľvyslanectvo vo Vietname nádherne otvára dvere do miestnych firiem pôsobiacich na vietnamskom trhu. Svoje o tom vie aj firma BTG, ktorá ako prvá slovenská firma vybudovala priemyselný park Lac Thinh v provincii Hoa Binh, ktorý sa rozprestiera na ploche úžasných 220 hektárov. Tento park je výsledkom neúnavnej práce Štefana Zmajkoviča, ktorý sa spoliehal viac na svoj miestny tím v Hanoii ako na oficiálnu vládnu pomoc.

Naopak sú proexportné inštitúcie ako EXIM Banka, ktoré podporujú export našich produktov do Vietnamu. Tu máme priame skúsenosti najmä s komoditami ako mlieko, lieky, výživové doplnky, atď. 

Preto ak veríte Vietnamu a chcete ísť naozaj do biznisu s dôveryhodným partnerom, dôverujte nám a nechajte, aby naše skúsenosti pomohli uskutočniť Vašu víziu.